Startpagina | Laatste nieuws

Sinterklaasintocht zaterdag 23 november 2019 in Hoogkerk. Ook dit jaar heeft de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk, met financiele steun van winkeliers en bedrijven uit Hoogkerk, Sinterklaas en zijn Pieten weer uitgenodigd om de inwoners van Hoogkerk en alle wijken daaromheen te begroeten.

Sinterklaas aangekomen in Hoogkerk op 23 november

Eindelijk was het dan zover. Op zaterdag 23 november 2019 rond half twee kwam de boot van Sinterklaas aan in Hoogkerk. Maar wat was dat? De boot kwam van de andere kant en voer de aanlegsteiger voorbij! .
De Hoogkerkster brug ging open en ja hoor de prachtig versierde boot voer gewoon door. Gelukkig gaven Sinterklaas en zijn Pieten de schipper opdracht om tekeren en bij de aanlegsteiger van Hoogkerk aan te meren.
Het was een prachtige zonnige intocht en iedereen genoot van de aankomst van Sinterklaas.
Bij aankomst werd Sinterklaas welkom geheten namens de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk.
Veel publiek, waaronder natuurlijk heel veel kinderen, stond hier langs het water en aan de kant van de weg om Sinterklaas en de vele Pieten te begroeten. Sinterklaas meldde dat hij verheugd was om weer in Hoogkerk te zijn en dat hij blij was dat er weer zoveel kinderen aanwezig waren om hem en de Pieten te begroeten.

Vervolgens liepen Sinterklaas en de Pieten van de boot via de Boeiersingel en de Zuiderweg naar het Suikerplein. Bij het Suikerplein steeg Sinterklaas op zijn trouwe paard.
Begeleid door een echt Pietenmuziekkorps en veel versierde auto’s maakten Sinterklaas en de Pieten een feestelijke rondrit door Hoogkerk. Een rondrit met als eindbestemming de Ruskenborg.
De Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk wil hierbij alle sponsors bedanken die deze intocht mogelijk hebben gemaakt. Tevens wil de Vereniging alle vrijwilligers bedanken die met veel enthousiasme, sommigen al vanaf de zomervakantie, bezig zijn geweest met de voorbereidingen voor deze dag.

Met elkaar hebben ze voor een geweldig feest gezorgd, waar jong en oud van hebben genoten!