Startpagina | Laatste nieuws

Laatste nieuws

Donderdag, 28. April 2022 - 12:35 Uur
Dodenherdenking 4 mei 2022

Avondprogramma
De VNFH organiseert op 4 mei een herdenking bij het monument aan de Boeiersingel. Dit jaar, 77 jaar na de bevrijding, herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede
Wereldoorlog en oorlogssituaties, zoals de huidige in Oekraïne, en vredesmissies nadien.
Belangstellenden komen om 19.45 uur bij het monument samen. Leden van de scouting Woudlopers-Kipling begeleiden de plechtigheid.
 
Voorafgaand aan de 2 minuten stilte om 20.00 uur wordt een gedicht voorgelezen. Na het gedicht klinkt de Last Post, gespeeld door Marcel de Bruin. Na de 2 minuten stilte wordt het
Wilhelmus gespeeld als eerbetoon en respect aan de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Bestuursleden van de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk leggen een krans namens de bewoners van Hoogkerk. Er worden bloemen gelegd namens de Stichting 4 mei Herdenking Groningen. Ook worden bloemen gelegd door o.a. bestuursleden van de Historische Vereniging Hoogkerk en door de scouts.
Uiteraard kan iedereen daarna bloemen neerleggen bij het monument.
 
Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid voor het nuttigen van een kop koffie of thee
in Elim.

Dinsdag, 5. Mei 2020 - 10:49 Uur
Dodenherdenking 4 mei 2020

Naast het feit dat we 4 mei 2020 allemaal in onze eigen omgeving alle burgers en militairen die zijn omgekomen sinds de Tweede Wereldoorlog hebben herdacht, hebben wij als Vereniging Nationale Feesten ook bloemen gelegd bij zowel het monument bij de begraafplaats aan de Kerkstraat, als bij het monument aan de Boeiersingel. Ook hebben we bloemen gelegd namens de Stichting 4 mei herdenking Groningen.
Verder is op verzoek van de PvdA Groningen een bloemstuk gelegd bij het monument aan de Boeiersingel.

Mandag, 3. Februari 2020 - 23:56 Uur
COLLECTE VERENIGING NATIONALE FEESTEN HOOGKERK 10-15 februari 2020

Het bestuur van de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk tracht ook dit jaar weer een feestelijke Koningsdag te rganiseren. We proberen elk jaar weer een aantrekkelijk programma in elkaar te zetten voor de inwoners van Hoogkerk e.o.. Het bestuur van de VNFH zorgt ervoor dat ieder jaar opnieuw Koningsdag gevierd kan worden in Hoogkerk, dat er een herdenkingsplechtigheid op 4 mei kan worden gehouden, dat de Sint in Hoogkerk aanlegt met zijn boot en dat de Kerstboom in Hoogkerk wordt geplaatst. Dit allemaal met behulp van vrijwilligers en medewerking van ondernemers in Hoogkerk.
Het ene jaar kan er meer georganiseerd worden dan het andere jaar. Dit heeft onder andere een financiële reden. Het budget van de Vereniging wordt samengesteld uit subsidies van de gemeente Groningen, bijdragen van ondernemers uit Hoogkerk, van Kwaliteit uit Hoogkerk, bijdrage van de Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk en natuurlijk donaties van particulieren. Om onze festiviteiten,waaronder Koningsdag 2020, voor iedereen vrij toegankelijk en aantrekkelijk te houden, moet er wel genoeg geld binnen komen. Daarom komt de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk in de week van10 februari t/m 15 februari 2020 bij u langs met de collectebus voor een kleine bijdrage.

Bij deze willen wij ook graag een oproep doen voor nieuwe bestuursleden, waaronder een nieuwe penningmeester, en vaste vrijwilligers. Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken als bestuurslid of vaste vrijwilliger, door mee te denken over de te organiseren activiteiten en hand- en spandiensten te verrichten tijdens deze activiteiten, geef je dan op via info@vnfh.nl. Wij zullen danzo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Het is altijd mogelijk om eerst een tijdje mee te draaien om te kijken of het iets voor je is.
Ook dit jaar kunnen (sport)verenigingen uit Hoogkerk zich promoten op de markt. Verenigingen kunnen zich aanmelden via info@vnfh.nl voor een (stand)plaats op de markt ter promotie van hun club. Wij reserveren dan een plaats op de markt en vermelden dit in ons programma.
Omdat we niet afhankelijk willen zijn van het weer op 27 april a.s. wordt er een grote feesttent (10 x 20 m) geplaatst op het Suikerplein met hierin een podium en een bar. Hierin zal live muziek aanwezig zijn.

Hoe het volledige programma voor Koningsdag 2020 er uit komt te zien is mede afhankelijk van het budget en de giften van derden.
Dit programma vindt u zo spoedig mogelijk op onze website www.vnfh.nl.

Wij als bestuur zijn hier nog heel druk mee aan de slag en zullen u op de hoogte houden van onze vorderingen.
We hopen er samen met u wederom een feestelijke Koningsdag 2020 van te maken!

Bestuur Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk

Woensdag, 20. November 2019 - 10:22 Uur
Intocht 2018

Video intocht Sinterklaas, gemaakt door TV Noord

Mandag, 4. November 2019 - 13:44 Uur
Programma Feestverlichting Sinterklaas en Kerst

Het eind van het jaar komt weer in zicht en daarom organiseert de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk in deze maanden een aantal activiteiten Feestverlichting in Hoogkerk Samen met de winkeliers heeft de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk gezorgd voor een feestelijk verlicht centrum van Hoogkerk. Het betreft hier energiezuinige ledverlichting.

Ook zal de kerstboom in het centrum van Hoogkerk na het Sinterklaasfeest weer volop in het licht staan om de kerstsfeer in het centrum te verhogen.

Sinterklaasintocht zaterdag 23 november 2019 in Hoogkerk
Net als andere jaren heeft de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk, met financiële steun van winkeliers en bedrijven uit Hoogkerk, Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd om de inwoners van Hoogkerk en alle wijken daaromheen te begroeten. Deze Sinterklaasintocht is gepland op zaterdag 23 november 2019. Het is de bedoeling dat de Sint en zijn Pieten met de boot aankomen bij de Boeiersingel in Hoogkerk. De boot zal ook dit jaar weer aankomen tussen 13:00 en 13:30. Sinterklaas gaat, nadat hij de kinderen heeft begroet aan de Boeiersingel, lopend van de Boeiersingel naar het Suikerplein.Hier stapt Sinterklaas op zijn paard Americo en begint de route door Hoogkerk.

De route dit jaar is:
Boeiersingel
Zuiderweg
Kotterstraat
Middenweg
Zuidersingel
Zuiderweg
Reddingiusweg
Prinses Margrietstraat
Jan Ensinglaan
Roelofsstraat
De Sanstraat
Gabriëlstraat
Jan Wiegersweg
De Ploeglaan
Daniël Ruynemanlaan
Johann Faberlaan
Johan Dijkstralaan
Einde Ruskenborg

OPROEP !!!
Om de rondrit van Sinterklaas door Hoogkerk zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor het publiek vraagt de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk om leuke, versierde, voertuigen die mee kunnen rijden in de optocht. Informatie aanvragen of aanmelden kan per mail naar intochthoogkerk@gmail.com tot 15 november 2019.OPROEP !!!
Om de rondrit van Sinterklaas door Hoogkerk zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor
het publiek vraagt de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk om leuke, versierde,
voertuigen die mee kunnen rijden in de optocht. Informatie aanvragen of aanmelden
kan per mail naar intochthoogkerk@gmail.com tot 15 november 2019.

Oudere bijdrage

Aanmelden